Home » Ikke kategoriseret » Led Strip – Hvad skal jeg vælge og hvorfor

Led Strip – Hvad skal jeg vælge og hvorfor

Generelt:

– Led lysbånd fås som standard i 12V DC (jævnstrøm) og skal bruge en 12V DC strømforsyning. Det er vigtigt at montere + og – korrekt, da lysbåndet ellers kan tage skade.

– Led lysbånd leveres med dobbeltklæbende tape, og kan klippes for hver 3. cm (14,4W bånd for hver 5. cm). Bemærk at tapen kræver en god ren bund på malet overflade eller lignende, for at kunne holde.

– Max. længde for at undgå lys/farve tab, er 5 meter. Skal båndet være længere, kan vi producere det i 24V DC, ligesom vi også kan lave special produktioner efter dit ønske.

– Led lysbånd ligger i 5 meter ruller, og du kan derfor ikke være sikker på, at det leveres med ledninger. Du kan derfor bestille tilslutning-stykkker, og andet tilbehør til båndet, der gør installationen meget nemmere.

– Led lysbånd er dæmpbart, og kan dæmpes med dæmpere, der fungerer sammen med 12V DC strømforsyning. Controllere til RGB og RGBW lysbånd har dæmperfunktion indbygget, og kan dæmpes via den medfølgende fjernbetjening.

– På et led bånd’s varekort kan du ved at scrolle ned til bunden af det, finde alt tilbehør, inkl. strømforsyning, dæmpere og evt. controller, der passer til båndet.

Led lysbånd fås i 4 forskellige tæthedsgrader:

– IP20 er et åbent bånd, og bør kun monteres hvor det ikke kommer i kontakt med vand og fugt. Kan rengøres forsigtigt med blød børste eller lignende.

– IP65 er indstøbt i silikonelim, og kan bruges i fugtige omgivelser som badeværelset, men IKKE udendørs. Kan let rengøres med karklud eller lignende.

– IP67 ligger i et silikone hylster og kan bruges udendørs, dog ikke på steder hvor det vil ligge under vand i perioder. Kan let rengøres med karklud eller lignende.

– IP68 er indstøbt i silikonelim og ligger samtidig i et silikone hylster. Kan bruges på steder hvor det i perioder vil ligge under vand.

 

Wattage og typer:

– Led lysbånd fås i følgende standard wattager per meter: 7,2W, 9,4W, 14,4W og 19,2W. Alle er i RA>90og kan også leveres i RA>95.

– 7,2W lysbånd er normalt det bånd vi anbefaler til montering under overskabe til belysning af bordplade, hyldebelysning, baggrundsbelysning ved TV, sokler til effekt belysning, og lignende.

– 9,4W lysbånd bruges til samme områder som 7,2W, men hvor man vælger at lægge lysbåndet ind i en aluprofil med mat afskærmning, da den matte afskærmning tager en del af lyset. Derudover kan 9,4W bånd bruges som rumbelysning, hvis der også er anden belysning i rummet. Kan også bruges til belysning af skilte, objekter og lignende.

– 14,4W lysbånd er et kraftigt bånd, der kan bruges til direkte belysning, som rumbelysning, skilte og objektbelysning, og på hanebånd og lignende til oplysning af kip. 14,4W lysbånd fås også som RGB bånd, med farveskift, og RGBW bånd, hvor man også får varm hvid med. RGB og RGBW bånd skal bruge en controller, til styring af farverne.

-19,2W lysbånd er et meget kraftigt lysbånd, der sjældent bruges i private hjem, medmindre der er højt til loftet, f.eks. i forbindelse med kip.

 

Eksempel på montering af led lysbånd i varm hvid.

Tilslutning - eksempel

 

Eksempel på montering af RGB led lysbånd.

RGB Tilslutning

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>